Μάικ και Μάικ, η αληθινή ιστορία

(Spoiler alert!)

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν δύο δίδυμα ξαδερφάκια: ο Μιχαλάκης και ο Μιχαλάκης. Είχαν το ίδιο όνομα, το όνομα του παππού τους και ήταν φτυστοί, ολόιδιοι, ενώ τους συνέδεε και μία έκτη αίσθηση – κάτι σαν τηλεπάθεια, όπως συμβαίνει με όλους τους δίδυμους.

Η τύχη όμως τα ‘φερε έτσι και λίγο καιρό αφότου γεννήθηκαν φύσηξε αέρας δυνατός και τα δίδυμα ξαδερφάκια χωρίστηκαν. Ο ένας, παρασύρθηκε από βοριά έντασης 11 μποφόρ και κατέληξε σ’ ένα θερμοκήπιο στην Κρήτη. Ήταν ο Μιχαλιός ο Φασολάάάάτσης, που και ήταν ο λίίίίίγο ψηλότερος από τους δυο. Τον άλλον, τον λίγο πιο κοντό τον σήκωσε ένα ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα ισχυρής έντασης και βρέθηκε στη μακρινή Σαμσούντα. Τον έλεγαν Μιχαλίκαν Ζουμπίδην.

Ο Μιχαλιός ο Φασολάάάάτσης είχε μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Μεγάλωσε ξέγνοιαστα σ’ ένα ήσυχο θερμοκήπιο με καθαρό νερό και κρητικό ήλιο. Απεναντίας, τα παιδικά χρόνια του Μιχαλίκα Ζουμπίδη στην αλησμόνητη Σαμσούντα ήταν δύσκολα. Τα τουρκάκια πείραζαν τον μικρό Μιχαλίκαν Ζουμπίδην αλλά εκείνος μήτε στιγμή δεν ξέχασε ποιος ήταν κι από πού ερχόταν. Έτσι, άρχισε από νωρίς να εξασκείται πάνω τους στις σφαλιάρες.

Ένα απόγευμα, γυρνώντας από το γυμναστήριο όπου και εξασκούταν στις πολεμικές τέχνες, ο μικρός Μιχαλίκας Ζουμπίδης έτυχε να κρυφακούσει σε ένα σκοτεινό σοκάκι της Σαμσούντας δύο πράκτορες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, της ΜΙΤ, που συζητούσαν ένα τρομερό σχέδιο: να κατακτήσουν την Ελλάδα, εισβάλλοντας, για αρχή, στο κανάλι του Αμαρουσίου, στον ANT1. Ο μικρός Μιχαλίκας Ζουμπίδης κατάλαβε πως είχε έρθει η ώρα να επιστρέψει στην πατρίδα. Μάζεψε γρήγορα τα πράγματά του, ψείρισε τα απαιτούμενα χρήματα για τα ναύλα από τρία τουρκάκια που έτυχε να βρεθούν μπροστά του και ξεκίνησε το ταξίδι του νόστου. Και ευτυχώς που δεν καθυστέρησε ούτε στιγμή στο δρόμο και πήγε κατευθείαν στο Μαρούσι, στα γραφεία του ANT1. Μόλις που πρόλαβε, μιας και εκεί βρισκόταν ήδη ο τούρκος πρωταθλητής Αλί Γκουνυάρ. Ο Μιχαλίκας Ζουμπίδης τον ξυλοφόρτωσε και τον έστειλε πακέτο, πίσω από τη γραμμή Εσκί Σεχίρ – Αφιόν Καραχισάρ.

Στον ANT1 ήταν όλοι ανακουφισμένοι που είχαν γλιτώσει από τον Τούρκο και πολύ χαρούμενοι που είχαν κοντά τους τον Μιχαλίκαν το Ζουμπίδην. Και για να τον ευχαριστήσουν, που τους είχε σώσει, διοργάνωσαν ένα ριάλιτι χορού και τον κάλεσαν κι αυτόν να χορέψει μαζί τους.

Όμως, όσο στον ANT1 χόρευαν, οι Τούρκοι πράκτορες, που είχαν θυμώσει πολύ με τον Μιχαλίκαν Ζουμπίδην, αναζητούσαν τρόπο να τον εκδικηθούν, γιατί τους είχε χαλάσει τα σχέδια. Έψαξαν λοιπόν κι έμαθαν από κάτι Τουρκοκρητικούς για το χαμένο δίδυμο ξαδερφάκι του Μιχαλίκα Ζουμπίδη, τον Μιχαλιό τον Φασολάάάάτση. Και αποφάσισαν να εκβιάσουν τον Μιχαλίκαν Ζουμπίδην χρησιμοποιώντας έναν φοβερό πράκτορα που για πολλά χρόνια δρούσε ανενόχλητος στην Ελλάδα. Αυτός ο πράκτορας ήταν ο Μπαρμπα – Στάθης! Κανείς δεν τον υποψιαζόταν γιατί ήταν γέρος. Αλλά και κανείς δεν είχε δει ποτέ το πρόσωπό του, γιατί ήταν μουλωχτός και κρυβόταν κάτω από ένα πελώριο καπέλο, ενώ είχε κι ένα παχύ μουστάκι, που ως γνωστόν, είναι ο φερετζές του μερακλή.

Έτσι, οι τούρκοι πράκτορες πήραν τηλέφωνο τον Μπαρμπα – Στάθη και του είπαν να απαγάγει τον Μιχαλιό τον Φασολάάάάτση. Εκείνος, χωρίς να χάσει στιγμή, πήρε το πρώτο τρένο για την Κρήτη (!) και πήγε καρφί στο θερμοκήπιο όπου ζούσε ο Μιχαλιός ο Φασολάάάάτσης. Ο Μιχαλιός προσπάθησε να αντισταθεί απειλώντας τον, αν και όχι πολύ πειστικά («Στάματα! Θα σε γαργαλήσω!») αλλά δεν είχε μάθει να παλεύει όπως ο Μιχαλίκας Ζουμπίδης. Έτσι, ο Μπαρμπα – Στάθης έκλεισε μαζί με άλλα φασολάκια τον Μιχαλιό τον Φασολάάάάτση σε ένα σακουλάκι. Κι έβαλε μαζί τους για φρουρό και το προδοτικό χοντρό μπιζέλι που χορεύει τσιφτετέλι, έναν κατεξοχήν τουρκικό χορό.

Όταν οι τούρκοι πράκτορες έμαθαν τα ευχάριστα γι’ αυτούς νέα πήραν τηλέφωνο τον Μιχαλίκαν το Ζουμπίδην και του είπαν πως κρατούσαν το χαμένο δίδυμο ξαδερφάκι του και πως αν ήθελε να το ξαναδεί, έπρεπε να κάνει στη μπάντα. Ο Μιχαλίκας Ζουμπίδης πήρε ανάποδες όταν άκουσε τον εκβιασμό αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να αποχωρήσει από το Dancing with the stars. Αυτό περίμεναν οι Τούρκοι, που αμέσως έβαλαν σε εφαρμογή τη δεύτερη φάση του σχεδίου τους. Γρήγορα λοιπόν ο ANT1 καταλήφθηκε από Τούρκους εισβολείς. Τον Ονούρ και τη Σεχραζάτ, τον Μεχμέτ και την Γκουμούς, τον Κενάν και τη Λάμια αλλά και από τον φοβερό Εζέλ!

Όμως ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Έμαθε για τον Μπαρμπα – Στάθη και τον ρόλο του. Κι ένα βράδυ που ‘βρεχε και ο Μπαρμπα – Στάθης έβλεπε το νέο, εμπλουτισμένο με τουρκικά σήριαλ πρόγραμμα του ANT1 παρέα με τη μικρή Ολλανδέζα (πραγματικά αγέραστη), ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης τρύπωσε στο κέντρο διανομής του Μπαρμπα – Στάθη, άνοιξε όλα τα ψυγεία κι άρχισε να σκίζει τα σακουλάκια με τα φασολάκια, το ένα μετά το άλλο. Είχε αρχίσει να κουράζεται και να απελπίζεται αλλά κάτι μέσα του τού έλεγε να μην τα παρατήσει. Και ξαφνικά, του φάνηκε ότι άκουσε μια φωνή που του έμοιαζε γνώριμη, αν και τα αυτιά του δεν την ήξεραν. Ήταν όμως ίδια με τη φωνή που άκουγε μέσα του, ήταν η φωνή του Μιχαλιού του Φασολάάάάτση, που φώναζε για βοήθεια! Ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης συνέχισε να σκίζει με μεγαλύτερη ορμή τα σακουλάκια ώσπου έσκισε κι εκείνο που κρατούσε φυλακισμένο το χαμένο δίδυμο ξαδερφάκι του. Αμέσως από μέσα πετάχτηκε το προδοτικό χοντρό μπιζέλι, χορεύοντας τσιφτετέλι και θέλοντας να ξεγελάσει τον Μιχαλίκαν τον Ζουμπίδην. Εκείνος όμως, δεν μάσησε και  με ένα δεξί ντιρέκτ το έκανε πουρέ.

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης πήρε το σακουλάκι με τα φασολάκια και το δίδυμο χαμένο ξαδερφάκι του παραμάσχαλα και κίνησε ντουγρού για το Μαρούσι. Ο Μπαρμπαστάθης όμως που εντωμεταξύ αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, ειδοποίησε τους Τούρκους που είχαν καταλάβει τα γραφεία του ANT1 κι έτσι, όταν τα δίδυμα ξαδερφάκια έφτασαν, οι Τούρκοι εισβολείς είχαν βγεί στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και τους περίμεναν, με τις πόρτες κλειδωμένες. Ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης ήταν πολύ θυμωμένος αλλά οι Τούρκοι ήταν πολύ περισσότεροι και δεν τον φοβούνταν. Όταν μάλιστα ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης τους σπικάρισε μερικά γαλλικά απειλώντας τους, ο Μεχμέτ του απάντησε ιταμά «Άι σιχτίρ, παλιογκιαούρη!»

Ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης ήταν εκτός εαυτού και προσπάθησε ματαίως να σπάσει την πόρτα ασφαλείας. Όμως ο Μιχαλιός ο Φασολάάάάτσης που ήταν πολύ πιο ψύχραιμος, ίσως επειδή είχε παραμείνει για αρκετές ώρες στην κατάψυξη του Μπαρμπα – Στάθη, είχε μια φοβερή ιδέα! Γύρισε λοιπόν προς τα άλλα φασολάκια στο σακούλι και άρχισε να τους μιλάει.

–          Αγαπητοί συνάδελφοι,

αυτήν την ώρα που η πατρίδα μας χρειάζεται, είναι η ώρα να αποδείξουμε τι είμαστε. Ναι, είμαστε φασολάάάτσια τσαι αργά ή γρήγορα κάποιος θα μας μαζειρέψει και θα μας φάει! Σας καλώ λοιπόν να μαζειρευτούμε και να φαγωθούμε σήμερα ώστε η πατρίδα μας να μην υποδουλωθεί στους Τούρκους!

–          Μα πώς; ρωτούσαν τα φασολάκια μέσα από το σακουλάκι.

–          Ακούστε με, είπε ο Μιχαλιός ο Φασολάάάάτσης. Θα μας μαζειρέψει και θα μας φάει ο δίδυμος ξάδερφός μου, ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης. Όμως ζια να έσει αποτέλεσμα αυτή μας η θυσία, πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να ψάξουμε βαθιά μέσα μας τσαι να μπορέσουμε να βγάλουμε το μεγαλείο της ψυχής μας. Ναι, είμαστε φασολάάάτσια. Αλλά μέσα μας είμαστε φασόλια ζίγαντες!

Ένα κύμα από ζητωκραυγές σκέπασε το Μαρούσι. Τα φασολάκια είχαν περιέργως καταλάβει τι ήθελε να τους πει ο Μιχαλιός ο Φασολάάάάτσης. Τα είχε πραγματικά εμπνεύσει. Σε μια στιγμή, όλα τους γιγαντώθηκαν κι έπειτα πρόθυμα, μπήκαν με το χαμόγελο στα χείλη στο ταψί.

Και ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης είχε καταλάβει το σχέδιο του Φασολάάάάτση, πρώτος απ’ όλους, ένεκα της ντεμέκ τηλεπάθειας. Έπρεπε όμως να κάνει κι αυτός μια προσπάθεια, γιατί από όσπρια έτρωγε μόνο φακές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, εξ ου και το παρατσούκλι του, Iron Mike. Ποτέ του δεν έτρωγε φασόλια, πρώτον από ξαδερφική αλληλεγγύη και δεύτερον γιατί του έφερναν φούσκωμα. Αλλά αυτό το τελευταίο ήταν μέρος του σχεδίου.

Ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης καταβρόχθισε το ταψί με τους γίγαντες και γύρισε στην είσοδο του ANT1. Οι Τούρκοι, μόλις τον είδαν από το μπαλκόνι, άρχισαν να τον κοροϊδεύουν και να γελάνε. Ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης τους προειδοποίησε: «Για τελευταία φορά, φύγετε με το καλό γιατί θα σας στείλω πίσω με τον άσχημο τρόπο!», τους είπε. «Βρώμα είστε! Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει!»

«Θα μας κλάσεις τ’ @@!», του φώναξε γελώντας ο απαίσιος Εζέλ. Αυτό ήταν! Είχαν προκαλέσει τη μοίρα τους! Πήγαιναν γυρεύοντας! Ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης έκανε στροφή 180 μοιρών χαμογελώντας, έσκυψε και σφίχτηκε. Οι Τούρκοι τον κοιτούσαν απορημένοι σαν μπουνταλάδες αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης αμόλησε την πιο δυνατή πορδή που αφέθηκε ποτέ επάνω στον πλανήτη, μία πορδή δεινοσαυρίσια, εντάσεως δεκαεννιάμισι μποφόρ, που θύμιζε τον δυνατό αέρα που τον είχε χωρίσει κάποτε από το δίδυμο ξαδερφάκι του και τον είχε στείλει στη Σαμσούντα, αλλά ακόμα πιο δυνατή και προφανώς ασύγκριτα πιο βρωμερή. Και σαν ανεμοστρόβιλος μπόχας που έκρυβε τη δύναμη γιγάντων, η πορδή του Μιχαλίκα του Ζουμπίδη πήρε και σήκωσε κυριολεκτικά τους Τούρκους και τους πέταξε στον ποταμό Σαγγάριο, ενώ εκείνοι με μάτια κλαμένα έλεγαν ότι ο χημικός πόλεμος δεν στρέχει.

Έτσι, ο ANT1 απελευθερώθηκε από τους Τούρκους και η πατρίδα σώθηκε χάρη στα δύο δίδυμα ξαδερφάκια. Ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας και συνέχισε να κοπανάει τους αντιπάλους του στα ρινγκ, κάνοντας μεγάλη διεθνή καριέρα. Όσο για τον Μιχαλιό τον Φασολάάάάτση, τον αγκάλιασε με αγάπη και τον υιοθέτησε η κυρία του προέδρου. Είχε μπει βλέπετε και ο ίδιος στο ταψί με τους γίγαντες, δεν είχε διστάσει ούτε στιγμή. Όμως ο Μιχαλίκας ο Ζουμπίδης δεν τον έφαγε, πρώτον από ξαδερφική αλληλεγγύη και δεύτερον γιατί με τη δύναμη ψυχής του Μιχαλιού του Φασολάάάάτση η πορδή – ανεμοστρόβιλος θα ήταν αφάνταστα δυνατότερη, τόσο που οι Τούρκοι θα έμπαιναν σε τροχιά και θα μπορούσαν από εκεί ψηλά να μας κατασκοπεύουν ή ακόμα – ακόμα , να καταστρέψουν τον δορυφόρο που αναμεταδίδει το πρόγραμμα του ANT1 Satellite.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

5 thoughts on “Μάικ και Μάικ, η αληθινή ιστορία

 1. Αγαπητέ lemonostiftis,

  κάθεται ο άλλος (εγώ είμαι ο άλλος – μην τα συζητάς, κόλαση) και στύβει το koukoutsi του ώστε να εμποτίσει με μια πλημμυρίδα νοημάτων αυτή την αληθινή ιστορία κι έρχεσαι εσύ να του ρίξεις, έτσι ψυχρά, άκυρο; Τέλος πάντων όμως, επειδή ο άλλος από μέσα μου φωνάζει ότι όλα είναι οκ και σε συμπάθησε καθώς κολακεύτηκε από εκείνο το «μου άρεσε» που γράφεις (προς στιγμήν τα χρειάστηκε, φοβήθηκε ότι θα τον πάρεις με τις lemonokoupes), ορίστε μερικά ηθικά διδάγματα (καίτοι φόλα ενάντια στο διδακτισμό) αλλά και έτερα συμπεράσματα που αβίαστα συνάγονται:

  1. Ζουν ανάμεσά μας.
  2. Το αίμα ζωμός δεν γίνεται. Ή ο ζωμός νερό δεν γίνεται. Ή κάπως έτσι.
  3. Ο Μιχαλίκας Ζουμπίδης είναι ο νέος Καραϊσκάκης (για λόγους που δεν είναι της παρούσης, ο άλλος έχει μία εμμονή με τον Γεώργιο).
  4. Οι δεινόσαυροι ήταν πραγματικά σιχαμένοι. Δες, για παράδειγμα, τον επίτιμο.
  5. Τρώτε όσπρια.

  Και άλλα πολλά, που περιμένουν να βλαστήσουν σε μια δεύτερη, ενδελεχή ανάγνωση. Μισό, χτυπάει το τηλέφωνο …
  .
  .
  .
  .

  Ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας ήταν, του έλεγε ότι διαβάζοντας την αληθινή ιστορία των Μάικ σιγουρεύτηκε για το προαιώνιο ερώτημα «Ο Τούρκος φίλος γίνεται;» – είχε αμφιβολίες τελευταία. Ο άλλος βέβαια δεν συμφωνεί με κάτι τέτοια αλλά είναι που το έργο μας δεν μας ανήκει, το αφήνουμε ελεύθερο και σαν παιδί μεγαλώνει, στέκεται στα πόδια του και χαράζει τη δική του πορεία κτλ κτλ, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι.

 2. Η ιστορία είναι ότι όση ώρα το διάβαζα το έφτιαχνα σε εικόνες μέσα στο κεφάλι μου. Συμπέρασμα: το παραμύθι είναι πετυχημένο ή εγώ έχω πολύ ανάγκη από παραμύθια. Λυπάμαι όμως πραγματικά που η ματιά μου δεν υπήρξε ενδελεχής ώστε να αντιληφθεί τα καλοκρυμμένα ηθικά διδάγματα με συνέπεια να χαρακτηριστεί επιφανειακή.
  Να ‘σαι καλά και καλό ΣΚ

 3. Αγαπητέ lemonostiftis,

  επειδή φαίνεσαι τσίφτης,
  τα διδάγματα θεριεύουν
  ακόμα κι αν δεν τα φυτεύουν.
  Κατηγορία όμως καμία,
  κι ούτε ίχνος δυσθυμία.
  Ματιά επιφανειακή;
  Ίσως μονάχα βιαστική.

  Καλό ΣουΚού επίσης,
  αν πιεις μην οδηγήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s