Δρόμοι της πόλης: Λεωφόρος Στρατού, banner

Τις προάλλες, λοιπόν, έχει ένα μήνα και κάτι ψιλά, μας επισκέφθηκαν εδώ στη φτωχομάνα κάποιοι φίλοι. Ήρθαν τα παιδιά, ωραία περάσαμε, τα είπαμε κι από κοντά, που είχαμε κανένα χρόνο να ιδωθούμε, θυμηθήκαμε και τα παλιά, μια χαρά.

Οι φίλοι αυτοί, που λέτε, είναι από τη Στερεά Ελλάδα και αυτό ασφαλώς επηρεάζει και τον τρόπο που μιλάνε. Έτσι, ειδικά ο ένας, μας φλόμωσε στα «περπατάγαμε», «μιλάγαμε» κ.ο.κ. – που εντάξει, έχει και πλάκα ώρες – ώρες, ιδίως αφού παραμένει αβοήθητος χρόνια τώρα και τίποτα δεν έμαθε κοντά μας. Παλιότερα μάλιστα επιχειρούσαμε πότε – πότε να τον διορθώνουμε ή, τέλος πάντων, αν αυτό ακούγεται βαρύ, να τον φέρουμε στα νερά μας και εν πολλοίς πειρακτικά του επισημαίναμε ότι το σωστό είναι «περπατούσαμε», «μιλούσαμε». Αλλά αυτός εκεί, επέμενε στα δικά του και «περπάταγε», «μίλαγε».

Τέλος πάντων, αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του, δεν θα τα χαλάσουμε σε αυτό. Τον θυμήθηκα όμως τον αδιόρθωτο πάλι τις προάλλες που περπατούσα στη Λεωφόρο Στρατού και πρόσεξα το banner της έκθεσης του Πολεμικού Μουσείου που είναι αφιερωμένη στην Τραγουδίστρια της Νίκης, τη Σοφία Βέμπο.

Το πιθανότερο βέβαια για το παραπάνω είναι να ευθύνεται η αμηχανία του συντάκτη μπροστά στο ενδεχόμενο της απόλυτης επανάληψης. Ας πάρουμε όμως την άλλη, την πιο συναισθηματική, έως γλυκερή ανάγνωση, μέρες που είναι, πριν από μια νέα Κατοχή. Την ανάγνωση που υπαγορεύει ότι η Βέμπο υπήρξε σε δύσκολους καιρούς μεγάλη καλλιτέχνις, τόσο μεγάλη που Τραγούδαγε την Ελλάδα κι όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της. Και που κατά κάποιο τρόπο δικαιώνει και το φιλαράκι μου για το ότι «μίλαγε» και «περπάταγε» – εδώ ολόκληρη Βέμπο και τραγούδαγε, σου λέει …

11 thoughts on “Δρόμοι της πόλης: Λεωφόρος Στρατού, banner

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s